שבוע 9 הריון – וייתכן מאוד שאת עדיין סובלת מתסמיני ההריון, אך בקרוב תשלים השיליה את התפתחותה ויוקל לך.
העובר שלך משלים את התפתחותם של איברים נוספים במערכת העיכול וכן את שסתומי לבו, ממשיך לשחות בעולמו המופלא של רחמך, ובקרוב כבר יוכל גם להניע את ידיו ורגליו!
שבוע 9
דף הבית » שבועות הריון » שבוע 9
מה קורה אצלך מבחינה גופנית ונפשית?
בשלב הריון שבוע 9 תסמיני ההריון עלולים עדיין להימשך בשל רמות ההורמונים הגבוהים בדמך, אבל בקרוב, עם השלמת התפתחותה של השיליה, רבים מהם ייפסקו.
ייתכן שאת גם מרגישה מנוזלת לפעמים ואפילו מסוחררת או נתקפת בחולשה מעת לעת באופן פתאומי.
נזלת עלולה לנבוע מהפרשות מוגברות על רגע הורמונאלי, ואילו סחרחורות וחולשה אפילו עד כדי עילפון - קשורים לקצב חילוף החומרים הגבוה, שמחייב אותך להקפיד על אכילה לעתים תכופות מספיק.
זה הזמן להקפיד על תזונה נכונה, מזינה ועשירה ברמה גבוהה של סטריליות, ולא לפתוח רווחים ארוכים מדיי בין הארוחות.
עוד חשוב שתקפידי על שתיית 2-3 ליטרים של מים מידיי יום, היות וגופך ועוברך זקוקים לכך!
אילו בדיקות לעשות?
- אם עדיין לא עברת בדיקת אולטרא-סאונד ראשונה - זה הזמן לעשות זאת.
- בשלב זה ימליצו לך הרופאים להזמין תור לבדיקת שקיפות עורפית שמתבצעת בין השבוע ה-10 לשבוע 13+6 להריון. חשוב להדגיש שלבדיקה זו טווח טעות רחב ("False positive"), כלומר ישנן נשים רבות יחסית שמקבלות תוצאה בלתי תקינה למרות שהעובר שלהן בריא לחלוטין! לאור זאת, בדיקה זו איננה מומלצת במדינות אירופאיות ומערביות רבות, ותוכלי לשקול להחליפה בבדיקות מדויקות יותר, כדוגמת בדיקת וריפיי בלתי פולשנית (NIPT).
- בשבוע זה את כבר יכולה להזמין תור לבדיקת וריפיי בלתי פולשנית (NIPT), שמתבצעת באמצעות בדיקת דם, ובכוחה לשלול בדיוק של מעל 99% מגוון תסמונות כרומוזומליות בעובר. בדיקה זו נחשבת לתחליף מהימן, בטוח לחלוטין ובלתי פולשני לבדיקות אחרות ומסוכנות יותר כמו סיסי שיליה וניקור מי שפיר (שעלולות לגרום להפלה), או מדויקות פחות, כמו שקיפות עורפית.
מה קורה לתינוק שלך?
שבוע תשע בהריון - והעובר שלך ממשיך לגדול ומגיע לגודל של עינב - שאורכו הממוצע הנו 13-17 מ"מ.
בשבוע זה עובר עוברך רשמית משלב ההתפתחות בו הוא מכונה embryo לשלב רפואי המתקרא fetus, שזה אומר שהזנב שהיה לו נעלם, מרבית איברי גופו קיימים ובתקופה הקרובה הוא יחל לעלות בנפחו ובמשקלו באופן משמעותי.
עוד מתחילות עצמות גופו של תינוקך להתקשות בהדרגה, שרירי הגפיים נבנים ויאפשרו לו בקרוב לא רק לנוע אלא גם להניע את ידיו ורגליו.
בשבוע זה נוצרים גם שסתומי הלב, הלשון, המעיים ופי הטבעת, הלבלב וכיס המרה, הסרעפת, זקיקי השיער והפטמות.