מסר אישי לאישה שעברה הפלה:
ייתכן שחלפו חודשים ואף שנים מבלי שעלה כל זכרון מחוויית ההפלה. יום אחד, פתאום את מוצאת עצמך תוהה כיצד חייך היו נראים לו ילדך היה חי. לעתים קרובות, הזכרונות חוזרים אלינו בתגובה לטריגרים כגון:
- המראה של ילדים בגיל הילד שהפלת
- יום השנה של ההפלה או תאריך לידה משוער
הטריגרים האלה עשויים להותירך עם תחושת חרדה ופחד. מרבית הנשים שעוברות הפלה שומרות על כך בסוד. אנו לרוב לא נשתף בכאב האובדן את בני משפחתנו או חברינו הקרובים. אנחנו לא רוצות שמישהו ישפוט אותנו על הבחירות שעשינו בעבר. במרכז לילך, אנו מאמינות באפשרות להשתקם מהטראומה לאחר הפלה ולהשבת שמחתך.
כיצד אני יכולה לדעת אם אני סובלת מטראומה שלאחר הפלה?
אולי את חושבת, "טוב, עשיתי הפלה, אבל זה כבר שייך לעבר. האם אני באמת זקוקה לתהליך שיקום כלשהו?" הצורך בשיקום לא תמיד ניכר. אולם, בקרב מרביתנו, זכרון ההפלה מעיק עלינו בדומה לדלקת שנסתרת מתחת לפני השטח. הדלקת הזאת מחלישה אותנו ומונעת מאיתנו תיפקוד נורמטיבי. האם זה נכון לגבייך? בדקי את עצמך בעזרת השאלות הבאות:
- האם את נמנעת מדיונים בנושאים הקשורים להפלות, או שאת חשה ברגשות אשם, כעס או עצבות בשעה שאת מדברת על ההפלה שעברת?
- האם את נוטה להגדיר את חייך במונחים של "לפני" ו"אחרי" ההפלה?
- האם את נוטרת טינה עד עצם היום הזה כלפי האנשים שקשורים להפלה שלך, כגון האב, חברים או ההורים?
- האם את נמנעת מלפתח מערכות יחסים משמעותיות או שאת מאוד תלותית במערכות יחסים מאז ההפלה? האם את מגנה בצורה מוגזמת על ילדיך?
- האם התחלת או הגברת את השימוש בסמים/אלכוהול מאז ההפלה, או האם את סובלת מהפרעות באכילה?
- האם את חשה בתחושת ריקנות, אובדן או סובלת מדיכאון לתקופות ממושכות?
- האם חווית סיוטים, פלאשבקים או הזיות שקשורות להפלה?
אם ענית בחיוב לחלק מהשאלות שהוצגו כאן, ייתכן שאת סובלת מטראומה שלאחר הפלה. אנו במרכז לילך מבקשות לעזור לך. את יכולה להשתקם ולחיות חיים מלאי סיפוק וניצחון. בקרי בעמוד הפייסבוק: חיים לאחר הפלה